DANSKE BISTANDSMIDLER TIL TALEBAN

 

Lars-regeringen har sendt krigsofres penge til Taleban.

Helle regeringens svar på om praksis fortsættes lægges på sitet så snart det kommer.

 

 

 

DØDE SOLDATER

I slutningen af 2010 var 45 danske soldater er døde i Afghanistan.

De 9 blev dræbt alene pga. regeringens kriminelle forsømmelighed (markeret med rødt nedenfor).

Regering og Folketing har i årevis vidst at bunden i M113 køretøjerne skulle hæves 2 niveauer for at sikre soldaterne mod vejsidebomber, samt soldaterne manglede reservedele til de sikre køretøjer, men de har stadig intet gjort.

 

 

Uddrag af artiklen "Dansk soldat dræbt af vejsidebombe":

(se kolonnen til højre, nederst)

 

"39 danske soldater er døde under krigshandlingerne. Yderligere seks er døde af andre årsager:

 

14. november 2010: Overkonstabel Jørgen Randrup, 27 år, fra Den Kongelige Livgarde i Høvelte bliver dræbt af en vejsidebombe i området øst for Gereshk i Afghanistan.

 

23. oktober 2010: Den 21-årige konstabel Mikkel Jørgensen, 21 år, fra Den Kongelige Livgarde i Høvelte bliver dræbt under en ildkamp i Helmandprovinsen i Afghanistan. Han blev udsendt i august som geværskytte i Charlie-kompagniet.

 

22. september 2010: Den 21-årige konstabel, Simon Mundt Jørgensen blev dræbt og en hårdt såret, da de i forbindelse med en afsiddet sikringsopgave udløste en improviseret sprængladning.

 

7. august 2010: De to danske soldater Erik Berre Rolandsen og Jimmi Bøgebjerg Petersen blev dræbt og tre sårede, da en sprængladning eksploderede under deres køretøj nær Patrol Base Line nord for Gereshk.

 

21. juli 2010: Den 26-årige premierløjtnant Jonas Peter Pløger blev dræbt og en lettere såret, da en patrulje blev ramt af en improviseret sprængladning.

 

13. juni 2010: Den 33-årige flyverkonstabel Martin Kristiansen bliver dræbt, da den mandskabsvogn, han sidder i, bliver ramt af en vejsidebombe  i området omkring patruljebase Budwan.

 

1. juni 2010: den 22-årige konstabel Sophia Bruun bliver dræbt af en improviseret sprængladning i nærheden af patruljebase Bridzar, der ligger cirka seks kilometer nordøst for hovedbyen Gereskh.

 

8. januar 2010: Den 23-årige konstabel Simon Sejer Hoffmann bliver dræbt af